“Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü” ile “Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü” iş birliği ile “Zeytindostu Derneği Tadım Grubu” tarafından oluşturulan ‘Zeytinyağı Tadım Paneli’ 2016 yılından beri ayda bir düzenli olarak toplanıyor. Zeytinyağı Tadım Paneli için yaklaşık 20 kişilik bir grup eğitim çalışmalarına devam ediyor. Eğitim kapsamında yurt içi ve yurt dışından getirilen farklı kalitede zeytinyağı örneklerinde tadım testleri yapılıyor. Tadım sonuçları Uluslararası Zeytin Konseyi’nin hazırladığı istatistik programda değerlendiriliyor.

Zeytinyağı Tadım Paneli, yetiştirdiği panelistlerle özellikle Naturel Sızma Zeytinyağının değerine ve önemine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla başta Ankara olmak üzere ülkemiz genelinde düzenlenecek eğitim faaliyetlerinde toplumun bilinçlenmesine yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirecektir.